Pressmeddelande 2019-02-22

Vivestra blir en del av NOHA

Detta är ett viktigt steg för att NOHA åter ska bli en ledande leverantör av brandsäkerhet till kommersiella fastigheter och industribranschen i Norden.

Det svenska serviceföretaget Vivestra, som sedan 1992 jobbar med kontroll och underhåll av brandsäkerhetsutrustning i Sverige, har blivit en del av NOHA.

”För Vivestra betyder steget att bli en del av NOHA att vi kan växa snabbare i Sverige. Vi ser stora fördelar med att ha ett utbyte av kompetens och erfarenheter för att kunna vidareutvecklas och ge våra kunder ännu bättre service”, säger Mikael Höglind, som fortsätter som VD på Vivestra. Företaget har sitt huvudkontor i Ljungskile, Uddevalla.

Både NOHA och Vivestra växer snabbt, och gemensamt vill de arbeta vidare med att hitta nya samarbetspartners i Norden. För NOHA utgör avtalet en bra grund för satsningen som ska ta företaget tillbaka till den position som förlorades under tidigt 2000-tal:

”NOHA hade en ledande position i Sverige, men efter en turbulent period med flera ägarbyten mellan 1999 och 2012 har vi förlorat den. Idag har vi åter strategi, struktur och kapital för att kunna ta tillbaka den position vi hade på 90-talet”, säger den administrativa chefen på NOHA, Frode Lemvik.

De senaste åren har NOHA fokuserat på att modernisera sina processer och stärka sin marknadsposition i Norge. Nästa mål är att få tillbaka denna position även i Sverige. Företaget jobbar kontinuerligt med att hitta företag i Norden som vill bli en del av NOHA:s nätverk. Syftet med det är bygga en grupp som kan bli ledande inom brandsäkerhet för kommersiella fastigheter och industribranschen i Norden.

Vivestra, som är en stor och viktig aktör i södra och mellersta Sverige, var både ett självklart och viktigt val när NOHA skulle inleda arbetet för att återta sin position i Sverige:

”Vivestra är ett väldigt spännande företag som vi känner till väl sedan tidigare. Ägaren känner oss och var en av våra partner på 90-talet. Vi har en gemensam vision för hur vi ska fortsätta jobba på den svenska brandsäkerhetsmarknaden”, säger Lemvik.

Om NOHA

  • Leverantör av brandsäkerhet till kommersiella fastigheter och industri.
  • Norsk pålitlighet sedan 1924. NOHA har tillverkat brandposter sedan 1950-talet och erbjuder servicetjänster sedan 90-talet.
  • Verksamma i hela Norge inom kontroll och underhåll av brandsäkerhetsutrustning.
  • Tillverkar brandposter för industribranschen och för nya kommersiella fastigheter.
  • Fabrik och huvudkontor i Orstad, Jæren.
  • En del av den nederländska brandsäkerhetsgruppen: SK FireSafety Group

Om Vivestra

  • Vivestra är ett regionalt serviceföretag med säte i Ljungskile, Sverige.
  • Verksam inom kontroll och underhåll av brandsäkerhetsutrustning.
  • Grundades 1992 av Mikael Höglind. Höglind fortsätter som VD på Vivestra.

Mer info

Mikael Höglind

VD på Vivestra

Tel 0731 495 495

E-post mikael.hoglind@vivestra.se

Brandsäkerhet sedan 1992

2002 bytte vi namn till från Bohusläns Brandskydd till Vivestra, ”att leva i Bohuslän”. Hjärta, glädje och stolthet tar oss framåt.

Läs mer →

Grönt är skönt

Miljön är otroligt viktig för oss. Därför kör vi el- och gasbilar och använder certifierad vattenkraft. Bland annat.

Läs mer →

Blogg

Vi gillar att dela med oss av vår kunskap, Vi vill att våra kunder ska förstå. Med vår blogg vill vi sprida matnyttig information om brandsäkerhet.

Läs mer →